Бев сам во колата. Ми земаа урина, крв да видат дали имам супстанци, алкохол. Се разбира, немав, веднаш го открија тоа. После тоа ме однесоа кај јавен обвинител кој посочи дека немам никаква вина во овој случај. Виновникот е наводно девојката која возела и која наводно била во автомобилот со нејзината мајка која исто така била повредена  вели во првата изава  Ѓорѓе Давид.

Морам да бидам тука. Ме чека уште една изјава и како што ми рекоа од обвинителството, нема да бидам во притвор бидејќи не носам никаква вина – истакна Ѓорѓе.