Регулаторната Комисија за Енергетика утре на пладне ќе ги објави новите цени на горивата кои ќе важат од полноќ.

Минатата недела немаше промена на цените на бензините.

Цената за еден литар еуросупер 95 остана 66.50 денари литар. Еден литар еуросупер 98 чини 68.50 денари.

Мало зголемување имаше кај цената на дизелот и тоа за половина денар. Соодветно на тоа еден литар еуродизел се продава по 61.00 денар.

Дали не очекува зголемување или пад на цените на горивата ќе се знае утре.