Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, сподели информација дека продолжува увозот на струја и во Новата година.

“Херојската” влада на ДУИ/СДСМ за само 2 дена потроши нови речиси 73.000.000 денари за увоз на струја. Од првичното сценарио нема ништо, сѐ уште трансформаторот во Битола не е во функција, Осломеј не работи, а хидроцентралите се на најниско ниво.

Затоа пак авансните провизии продолжуваат. “Херојските” тендери во четири очи си врват. Одговорност ќе има. Доаѓа денот.