Законот со кој пензионерите и ранливите групи ќе може да добијат по 6.000 денари ќе биде донесен на време, со оглед на тоа дека средствата ќе може да се трошат до 25 декември. Координаторот на пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ во вечерашното гостување во емисијата Економски магазин на Алсат рече дека станува збор за закони коишто ги очекуваат граѓаните и оти нивното донесување нема да го блокира опозицијата.

Тоа се закони коишто граѓаните ги очекуваат, можеме да водиме политика на секоја друга тема, но за закони за финансиски исплати коишто ги чекаат граѓаните, ние нашиот дел ќе го направиме“, рече Мицевски.