Претседателот на Комората Бранко Азески денеска  преку пуштање тонска снимка, се обиде накусо да објасни како изгледа една средба со владини претставници на која бизнисот сака да ги каже приоритетите и проблемите. Тој се пожали дека владата, но и поранешниот премиер Димтар Ковачевски биле незаинтресирани за нивните проблеми.

-Ќе си одам јас ама ќе останат министрите тука, му рекол премиерот, но министрите.Не може таков однос, треба да имаш респект за да влезеш во оваа куќа, а ако немаш, не влегувај. Ако не ти требаа оваа куќа, избриши ја, рече Азески.

Премиерот дури во една прилика излегол порано а подоцна бил виден во популарниот ресторан „Трибека“.

Знаете јас имам некој состанок во Завод за статистика а после ќе го најдеш во „Трибека“-рече Азески за популарниот Таче.

Видето каде Азески објаснува за средбите со премиерот и министрите и нивниот однос кон бизнисмените е на 52 ра минута