Ознака: задолжување
Македонија

ВМРО-ДПМНЕ: Заев најавува ново задолжување од 700 милиони евра, јавниот долг ќе надмине 7 милијарди

пред 2 мес.
Економија

Мицкоски: Власта спрема ново задолжување за нова кражба

пред 2 мес.
Македонија

Пренџов: Владата утре предлага ново задолжување од 500 милиони евра, никој не знае колку точно Македонија е задолжена

пред 2 мес.
Економија

Во план е ново задолжување од 24,3 милиони евра закажано на 26 јануари

пред 3 мес.
Економија

Андоновски: Власта ја задолжи Македонија и граѓаните милијарда и пол евра, тие долгови ќе ги плаќаат нашите правнуци

пред 3 мес.
Економија

Владата се задолжува без престан, на 3-ти наредниот месец ново задолжување од 35,7 милиони евра

пред 6 мес.
Економија

ВМРО – ДПМНЕ: Јавниот долг се качи на неверојатни 6,5 милијарди евра заклучно со вториот квартал во 2020 година

пред 9 мес.
Економија

Мицкоски: Во декември велеа дека Буџетот е ликвиден, а сега не задолжија 870 милиони евра

пред 11 мес.
за справување со последиците од пандемијата

Ново задолжување од 160 милиони евра

пред 11 мес.
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ја задолжи Македонија и граѓаните за 500 милиони денари

пред 1 година
Економија

МФ: Аукцијата е редовна, бројот на аукции преполовен

пред 1 година
Економија

Димитриеска Кочоска: Повторно задолжување од 8 милиони евра за непродуктивни трошења

пред 1 година
Македонија

Мицкоски: Во услови кога се шират лажни вести и измислени успеси,државата се задолжува со нови 216 милиони евра

пред 1 година
Економија

Кузмановска: Владата ќе ја задолжи државата за нови 9,2 милиони евра

пред 1 година
Економија

Граѓаните сметаат дека Македонија е високо задолжена држава

пред 1 година
Македонија

Димче Арсовски: Заев и Ангеловска утре ќе ја задолжат земјата за нови 41 милион евра

пред 1 година
Економија

Арсовски: Утре ново задолжување на Република Македонија и граѓаните за 53,6 милиони евра

пред 2 години
Економија

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ немилосрдно ја задолжува Македонија.

пред 2 години
Економија

Владата ќе се задолжи за нови 53,6 милиони евра

пред 2 години
Економија

Светислав Васев: Нина Ангеловска ја задолжи државата за нови 40 милиони евра

пред 2 години