Христијан Мицкоски за новото задолжување на Владата напиша:

Власта спрема ново задолжување за нова кражба. Нови фрапантни 700 милиони евра е еврообврзницата со која Владата на Заев сака да го задолжи народот, да ја покрие својата неспособност и да ги наполни личните партиски џебови. Претходно нѐ задолжија 2 милијарди евра, и што виде народот од тоа? Ништо.

Но и ова нема да им помогне. Народот врие.

П.С. Според Владата кризата завршува. Тогаш, зошто ново задолжување. Сега кој краде и кој лаже?

Власта спрема ново задолжување за нова кражба. Нови фрапантни 700 милиони евра е еврообврзницата со која Владата на Заев…

Posted by Hristijan Mickoski on Tuesday, March 2, 2021