Ознака: унеско
Магазин

Владата бара Општина Охрид да ги превенира градежните работи кај ресторан „Парк“

пред 4 мес.
Магазин

Српскиот поет Владан Кречковиќ е добитник на наградата „Мостови на Струга“ за 2021

пред 4 мес.
Магазин

УНЕСКО ја одбележа 100 годишнината од раѓањето на Блаже Конески, објавена добитничката на Златен венец на СВП

пред 4 мес.
Магазин

Стефоска: Имајќи предвид дека не сме способни да го заштитме Охрид, нека биде ставен на листата на наследство во опасност на УНЕСКО

пред 5 мес.
Македонија

Рамиз Мерко: На Заев му кажав дека во Струга нема градби за рушење, но Охрид е влезен во езеро

пред 6 мес.
Македонија

Да ги усогласиме напорите за заедничка акција за отстранување на ризиците по заштитениот Oхридски Pегион и Охридското Езеро

пред 6 мес.
Магазин

За градоначалникот на Охрид не е трагедија што градот може да биде ставен на листата на светско културно наследство во опасност

пред 6 мес.
Магазин

Стефоска: Создадени се сите предуслови за впишување на црквата „Св. Пантелејмон“ на листата на УНЕСКО

пред 6 мес.
Македонија

Апел од екологистите до Пендаровски: Итно да се донесе наредба за забрана на урбана и крајбрежна трансформација во Охридскиот регион

пред 7 мес.
Македонија

Бочварски: Ќе ги преземеме сите чекори статусот на Охридскиот регион во УНЕСКО да не биде загрозен

пред 7 мес.
Магазин

Барџиева: Главната одговорност и вина за состојбата во Охрид за УНЕСКО, ја има Владата и премиерот

пред 7 мес.
Македонија

Љутков: СДСМ со своите лаги и никаква реална активност успеа да го загрози во целост статусот на охридскиот регион во УНЕСКО

пред 7 мес.
Магазин

УНЕСКО со забелешки за Охрид на 200 страници

пред 7 мес.
Магазин

УНЕСКО ја стави на листата на значајни јубилеи 100 годишнината од раѓањето на Kонески

пред 7 мес.
Магазин

Јасмина Шопова: Започната е процедура за впишување на црквата „Св. Ѓорѓија“ во Курбиново во листата на УНЕСКО

пред 8 мес.
Магазин

Училиштата во пандемијата да останат отворени, апелираат УНЕСКО, УНИЦЕФ и Светска банка

пред 9 мес.
Магазин

Стефоска е новата претседателка на комисијата за УНЕСКО

пред 10 мес.
ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА НА СДСМ

Лазаревска: За нов колекторски систем во Охридско 183 милиони денари

пред 2 години
Македонија

Власта и градоначалниците со работни групи ќе го спасуваат Охрид од дивоградбите

пред 2 години
Македонија

Охрид и Струга добија насоки што треба да спроведат по препораките на Унеско

пред 2 години