Ознака: УДБА
Регион

Aркан бил вработен во УДБА!

пред 13 часа
Македонија

Бугарите да си го гледаат создавањето на нивното ВМРО-БНД, а не на македонското ВМРО-ДПМНЕ

пред 9 мес.
Регион

УДБА убивала без милост: Ликвидирале 59.000 луѓе

пред 1 година
Регион

УДБА го пресретнала виното на усташите за Нова Година, им ставила „нешто“

пред 1 година
Регион

Бугарско вето и за Србија поради Македонија: Бараат да се отворат досиејата на ОДБА и ОЗНА

пред 2 години
Регион

Правилникот на УДБА: Aко избраната личност не сакала да соработува се посегнуавало и кон негова дискредитација

пред 2 години
Словенечкиот публицист Роман Лељак направи истражување

Откриен тајниот правилник на УДБА (ВИДЕО)

пред 4 години
СЕ ПУКА ОД СИТЕ КАЛИБРИ ВО АЛБАНИЈА

Пратеник се пофали дека има документи – Бериша соработувал со југословенска Удба

пред 4 години
Тука се правеле списоците за во Голи Оток

Куќа на стравот: Овде живееше основачот на југословенската УДБА (ФОТО)

пред 4 години