Новинарот Милош Васиќ, кој почина вчера на 75-годишна возраст, во 2011 година објави запалив текст со наслов „Високо организиран криминал: потеклото на богатството на Жељко Ражнатовиќ Аркан“.

За почетоците на Жељко Ражнатовиќ во Службата за државна безбедност, Васиќ пишува :

„Почетокот е познат, таткото имал син  па го вработил во Удба. Грабежите кои одговараа на УДБА повеќе им одговараа на младите и преку службата  завршуваа „валкани“ работи во странство со вистински или лажни идентитети. Се разбира, никој не виде големи пари од таа стара УДБА но надоместоците беа повеќе од доволни, бидејќи беа претворени во готовина-пишува Васиќ.