Ознака: Тодор Чепреганов
Македонија

Чепреганов: Македонија нема заедничка историја со Бугарија за заеднички да одбележува историски датуми и личности

пред 10 мес.
Македонија

Чепреганов: Бугарски модел за ревизија на историјата

пред 1 година
Македонија

Чепреганов: Има ли контроверза во делувањето на Иван (Ванчо) Михајлов?

пред 1 година
Македонија

Проф. Тодор Чпреганов: Ќе одат ли Зоран Заев и академик Драги Ѓоргиев во БАН за да дебатираат дали во Бугарија имало фашистички режим или фашистичка управа?

пред 1 година
Македонија

Македонските историчари и професори со писмо дадоа поддршка на клубот „Никола Вапцаров“ во Благоевград

пред 1 година
Македонија

Чепреганов му врати на Јорданов: Темелите македонскиот народ ги постави со востанието од 11 октомври 1941 година, под раководство на комунистите

пред 1 година
Македонија

Чепреганов: На Радев му пречи во ЕУ да влеземе со македонизам, како национално освестени Макеонци

пред 2 години
Отворањето на Културниот центар „Иван Михајлов“ во Битола како повод

Чепреганов: Бугарскиот политички врв промовираше и рехабилитираше човек за кого постојат „говеда македонски“, а не Македонци!

пред 2 години
Македонија

Чепреганов до Ѓеоргиев: Не директоре, не професоре, не академиче, Бугарија не само што била фашистичка држава туку била наци-фашистичка

пред 2 години
Македонија

Проф. Чепреганов до Бучковски: Oд заедничка историја нема ниту „з“, ако не го сметаме времето на окупацијата

пред 2 години
Уште еднаш за фашизмот на царска Бугарија во текот на Втората светска војна

Проф.Чепреганов: Политичарот Заев можам да го сфатам, не прочитал ништо, но ме чуди колегата историчар, кој калкулира како ќе дувне ветрот

пред 2 години
Македонија

Проф. Тодор Чепреганов: Негацијата на се што е македонско е наци-фашизам до срж

пред 3 години
Отворено писмо на проф. д-р Тодор Чепреганов до премиерот Зоран Заев

Black friday-Тотална распродажба на македонскиот национален идентитет

пред 3 години
Македонија

Чепреганов до Захариева: Вашиот комплекс тука не завршува, напротив тука почнува

пред 4 години
Македонија

Чепреганов: Ако не постои македонски јазик и идентитет не се негира, бидејќи не постои

пред 4 години