Ознака: тирз
Економија

Власта нема странски инвестиции но има фирма за уредување на слободните зони

пред 4 мес.
Економија

ТИРЗ дели високи тендери за зоните, а инвестиции ни за лек

пред 1 година
Економија

На затворен саем во Женева или по инвестиции во Франција: Каде е директорот на ТИРЗ?

пред 4 години
за изјавата за вработување на негови блиски

Младеновски ретерира: Мислев на моите пријатели, врсници или луѓе на помлади години кои се подготвени за работа

пред 5 години
Економија

Турски „Балканлар пластик“ почна со изградба на фабрика во Бунарџик(ВИДЕО)

пред 5 години
Европски самит на слободни зони во Скопје

Анѓушев: Зоните направија голем исчекор во развојот на нашата економија

пред 5 години
Економија

Самит на европски слободни економски зони во Скопје

пред 5 години
Економија

Компаниите се незадоволни од наглите промени во законите, вели директорот на ТИРЗ

пред 5 години
ќе привлекуваат странски инвестиции

Економски аташеа до крајот на годинава во Германија, Турција и САД

пред 5 години
Дали северниот сосед триумфира во натпреварот за привлекување инвестиции?

Наместо во Македонија, компанија реши да инвестира во Србија, признаваат од ТИРЗ

пред 5 години
Инвестиција најавена од Груевски

Анѓушев: Индиска „Малхотра“ ќе гради фабрика во Скопје

пред 5 години
Потпишан договор за државна помош со странската компанија

Швајцарската „Баумер“ гради во Бунарџик, ќе вработи 350 лица

пред 5 години
Владата немала што да прикаже, па не аплицирала

Од први на ранг листата за развојни зони, сега воопшто не нема

пред 5 години
економија

Фармацевтската компанија „Сагем“ гради објект во ТИРЗ

пред 5 години