Ознака: раст
Економија

Tевдовски: Влезот во НАТО ќе биде катализатор на економскиот раст

пред 2 години
државниот завод за статистика објави

Трошоците на живот бележат раст, повисоки за 1,2 отсто во однос на ноември лани

пред 2 години
Констатација на Светска банка

Со стапки на раст од 2,8%, Македонија ќе ја стигне Европа за 70 години

пред 2 години
Ново истражување на ЕБОР, ЕИБ и ГСБ за претпријатијата

Ќе се оценуваат можностите и ограничувањата за растот на приватниот сектор

пред 2 години
Вртоглав раст на кинеската компанија

„Хуавеи“ ќе биде лидер на пазарот на смартфони во 2020 година

пред 2 години
Во мај прогнозираше 3,1%, а според есенскиот извештај економскиот раст ќе изнесува 2,1%

ЕК ја намали прогнозата за раст на македонската економија

пред 2 години
Катастрофално ниво на капитални инвестиции укажува на слаб проектен менаџмент на Владата

Миновски: Не знам од каде ваков оптимизам за раст на македонската економија

пред 2 години
Најновата прогноза за растот на македонската економија

Растот на македонската економија годинава два осто

пред 2 години
Падна и оптимизмот за раст од 3,2%

Со ребалансот намалена е проекцијата за раст на економијата на 2, 8%

пред 2 години
Економија

НБРМ во ноември ќе објави нови проекции за растот на економијата

пред 2 години
Најголем пораст е забележан во секторите: уметност, забава и рекреација, други услужни дејности

Раст на БДП од 3,1 отсто во вториот квартал

пред 3 години