Ознака: плата
Економија

Според ДЗС: Просечната нето плата за април изнесува 36.134 денари

пред 6 мес.
Економија

Просечната плата во март изнесувала 34.925 денари

пред 7 мес.
Економија

ДЗС: Просечната плата во јули изнесувала 28.540 денари

пред 2 години
Македонија

Додека Филипче тера пи-ар и партиски конгрес, здравствен персонал во болниците низ државата со месеци е без плата

пред 3 години
Економија

ССМ: Ковид-19 да се признае како професионално заболување, да се исплаќа 100 проценти од основицата на плата

пред 3 години
Економија

Просечна плата во февруари 27.948 денари

пред 3 години
Регион

Просечната плата во Хрватска во февруари изнесува 930 евра

пред 3 години
Економија

Лукаревска: Плата за март не исплатиле речиси 15 илјади фирми за 54.662 вработени

пред 3 години
Македонија

Филипче ги извиси: Вработените во здравството нема да го добијат најавеното покачување на платата

пред 3 години
Економија

Чекајќи државна помош не зеле плата – околу 7.000 граѓани во февруари останале без приход

пред 3 години
Економија

КСС бара 100% исплата на плата на сите работници поради заболување или изолација од коронавирус

пред 3 години
Економија

Уште 258 фирми не исплатиле плата на работниците, иако зеле државна помош

пред 3 години
Економија

ССМ: Петтиот пакет мерки, субвенции за плата да се исплаќаат директно на сметките на работниците

пред 3 години
Економија

КСС бара 100 проценти плата за заболените од Ковид-19

пред 3 години
Економија

На сите вработени и на државно и на приватно – отсутни заради Ковид ќе им се крати од плата

пред 3 години
Економија

Кривична пријава и глоби од 500 до 10.000 евра ако парите што ги дава државата не стигнат до работниците

пред 3 години
Магазин

Вработените во Филмската академија – Охрид сè уште не ја добиле септемвриската плата

пред 3 години
Економија

Просечната плата во мај 26.390 денари, највисоки во ИТ, финансиите и фармацијата

пред 3 години
Економија

Просечната нето плата во април 25.830 денари

пред 3 години
барање од сојуз на синдикати

Заболените од КОВИД-19 и работниците во изолација да добијат цела плата

пред 3 години