Ознака: народна банка
Економија

Академик Беџети: Тешкотиите во Еуростандард банка се токму поради несоодветното корпоративно управување

пред 3 мес.
Економија

Граѓаните во банки чуваат 4,6 милијарди евра, за кризата заштедиле плус 205 милиони евра

пред 3 мес.
Економија

Народна банка: Економијата е стабилна

пред 5 мес.
Економија

Трифун Костовски преку соопштение и одговори на НБ: Подобро да молчите, бидејќи со секој ваш кажан став се деградирате себеси и институцијата Народна банка

пред 6 мес.
Економија

Народна банка поднесе кривична пријава против одговорните лица во „Еуростандард банка“

пред 6 мес.
Економија

Едукативно видео на НБ за безбедно користење услуги од електронското банкарство

пред 7 мес.
Економија

Народна банка добитник на наградата на „Комерцбанк“ за 2019

пред 9 мес.
Економија

Нарадна банка: Раст и на депозитите и на кредитирањето

пред 10 мес.
Економија

Народна банка: Девизните резерви месецов со раст од 603,8 милиони евра, се очекува натамошен раст

пред 10 мес.
Економија

Народната банка тврди дека денарот е и ќе остане стабилен!

пред 10 мес.
податоци од народна банка

Граѓаните сѐ повеќе ги користат платежните картички и електронското банкарство

пред 11 мес.
Економија

Народна банка: Продолжува трендот на намалување на просечната каматна стапка на вкупните кредити

пред 11 мес.
податоци на Народна банка

Граѓаните и компаниите сè повеќе плаќања вршат преку кредитните трансфери и платежните картички

пред 11 мес.
Нов пакет монетарни мерки

НБРМ: Основната каматна стапка намалена на 1,5 отсто

пред 11 мес.
Економија

Народна банка предвидува економијата да се намали за 3,5 отсто

пред 12 мес.
Економија

Народна банка за Извештајот на ММФ: Банкарскиот систем е стабилен

пред 12 мес.
податоци на народна банка

Раст на депозитите и кредитите во првиот квартал годинава

пред 12 мес.
Економија

НБРМ: Заради заштита на јавното здравје, филијалите и експозитурите на банките да се посетуваат кога е неопходно и неодложно

пред 1 година
Економија

Народна банка отпорано планирала денарите да станат „северни“

пред 1 година
Економија

Зајакната координација на финансиските регулатори за одржување на финансиската стабилност

пред 1 година