Ознака: народна банка
Економија

НБРМ: Заради заштита на јавното здравје, филијалите и експозитурите на банките да се посетуваат кога е неопходно и неодложно

пред 1 година
Економија

Народна банка отпорано планирала денарите да станат „северни“

пред 1 година
Економија

Зајакната координација на финансиските регулатори за одржување на финансиската стабилност

пред 1 година
Економија

Од Народна банка смируваат: Денарот ќе остане стабилен

пред 1 година
Економија

Народна банка: Банките продолжуваат со давање услуги на граѓаните и компаниите

пред 1 година
Регион

Народната банка на Србија го одложи плаќањето кредити

пред 1 година
Економија

НБ: Eкономски ефекти од коронавирусот се уште се неизвесни

пред 1 година
Економија

НБ: Вкупните кредити во јануари исти на месечна, но повисоки за 6,8 проценти на годишна основа

пред 1 година
Економија

Кредитниот раст лани достигна шест проценти

пред 1 година
Економија

НБ: Банкарскиот систем стабилен, депозитите со солиден раст, раст и кај кредитите

пред 1 година
Работилница во Народната банка

Како најсоодветно да се поддржи развојот на иновативен финтек екосистем?

пред 2 години
Економија

Олеснети условите за кредити во третиот квартал, се очекува трендот да продолжи

пред 2 години
Економија

Каматите и на кредитите и на депозитите бележат пад

пред 2 години
Инфлацијата е во зоната на умерени промени

НБ: Економската активност покажува раст и во третиот квартал

пред 2 години
Економија

НБ: Поволни движења во економијата и во третиот квартал

пред 2 години
одлуката објавена во службен весник

Новото име на државата засега ќе стои само на банкнотите од 10 и 50 денари

пред 2 години
Економија

Народна банка очекува раст на БДП од 3,5 отсто согласно со проекциите

пред 2 години
народната банка информира

Овозможено отворање сметки кај странски електронски сервиси за трансакции за комерцијални цели

пред 2 години
Економија

Народна банка: Раст на економијата, но поумерен во споредба со првото тримесечје

пред 2 години
извештај за финансиската стабилност од Народната банка

Стрес тестовите кај банките покажаа дека имаат солиден капацитет за потенцијални шокови

пред 2 години