Ознака: мораториум
до донесување на Планот за управување со природното и културно наследство

Владата препорача општините од охридскиот регион да прогласат моратуриум на градежните активности

пред 2 години
заради тоа што мораториумот не е во согласност со закон и Устав

Градежната комора не ја повлекува иницијативата за уставноста на мораториумот во Центар

пред 2 години
министерот за транспорт и врски дециден

Сугарески: Каква и да е, одлуката на Уставен суд за градбите во Центар мора да се спроведе

пред 2 години
По одлуката на Уставниот суд

Богдановиќ: За нас мораториумот сè уште е на сила

пред 2 години
Уставниот суд пресече

Висококатницата кај Мајчин дом ќе се гради

пред 2 години
Нема мораториум во Аеродром - се чека одлуката на Уставниот суд

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ лажат дека нема законски основ за мораториум на градбите во Аеродром

пред 2 години