Ознака: компромис
Македонија

Макрон: Најдено е компромисно решение меѓу Бугарија и Македонија

пред 11 мес.
Македонија

САД ги поздрави напорите на Франција, остануваат подготвени за конструктивна улога во олеснувањето на компромисот со Бугарија

пред 11 мес.
Македонија

Ангел Димитров: Основните позиции на парламентите во Скопје и Софија го прават невозможно изнаоѓањето сериозни политички компромиси

пред 2 години
Македонија

Димитров: Со Бугарија може да не се согласиме за се, но таму каде што имаме заеднички итерес ни треба патоказ

пред 2 години
Македонија

Димитров: Нема компромис околу нашето право на самоопределување

пред 3 години
Македонија

ПОТСЕТУВАЊЕ-Погледнете ги имињата на создавачите на македонската држава со „бугарски корени“, кои преку ноќ станале Македонци!?

пред 3 години
Македонија

„Политико“ за пазарењата во Брисел: Бугарија ќе ги признае македонскиот јазик и идентитет ако Македонија признае дека историски потекнува од бугарски корени

пред 3 години
Македонија

Борисов и Каракачанов прават компромис-24 мај ден на бугарската азбука, просвета и култура и на словенската книжевност

пред 3 години
Македонија

И Радев забега-Нема компромис со историјата, со нашиот идентитет и јазикот!

пред 3 години
ЕВРОПСКИТЕ ЛИДЕРИ 17 ЧАСОВИ ПРЕГОВАРАЛЕ БЕЗ РЕЗУЛТАТ

За Макрон „фијаско“, и Меркел не е убедена во компромис

пред 4 години
Ќе гласаат ли осумтемина пратеници за уставните промени?

Александрова: Не отстапуваме од македонско во државјанството

пред 4 години
И „ФОРЕИН ПОЛИСИ“ СЕ ФАТИ ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ

Македонците не треба да дозволат домашната или странска опозиција да им застане на патот

пред 5 години