Ознака: Кирил и Методиј
Македонија

И покрај сите понижувања, власта не се откажува од положување на цвеке на гробот на Св.Кирил заедно со Бугарија

пред 1 година
Регион

Бугарија испраќа брод „Св. Кирил и Методиј“ на Антарктик

пред 1 година
Регион

Руски документарец ги разгневи Бугарите: Tатковината на словенската азбука е Македонија, а браќата Кирил и Методиј немаат никаква врска со Бугарија

пред 3 години
Во чест на 24 Мај, Денот на сесловенските просветители

Проф.Илија Велев: Споменот и славата на Светите Кирил и Методиј проникнале изворно во Македонија

пред 3 години
Македонија

Денот на сесловенските просветители „Св. Кирил и Методиј“ неработен за сите граѓани

пред 3 години
Регион

Бугарија денеска го преименува 24 мај во Ден на светите браќа Кирил и Методиј, на бугарската азбука, просвета и култура и на словенската писменост

пред 4 години
Македонија

Борисов и Каракачанов прават компромис-24 мај ден на бугарската азбука, просвета и култура и на словенската книжевност

пред 4 години
Регион

Бугарија си ги присвојува и Кирил и Методиј: „ 24 мај“ ќе стане ден на бугарската писменост

пред 4 години
што стои во честитиките

За Борисов Кирил и Методиј се бугарски просветители, Заев со самоцензура

пред 4 години
Македонија

Проф. Илија Велев: Свети Кирил и Методиј кодификатори на старословенскиот богослужбен и книжевен јазик

пред 4 години
на денот на сесловенските просветители св. Кирил и Методиј

Македонска делегација на аудиенција кај папата Франциск

пред 5 години
Претседателот на Собранието со честитка за 24 мај

Џафери: Имаме почит кон различните култури и религии, да продолжиме заедно на овој пат

пред 5 години
во чест на Св.Кирил и Методиј

Џафери ќе ја предводи државната делегација во Рим

пред 5 години
Неработен ден

Кирил и Методиј ќе биде државен празник и во Србија

пред 5 години