Ознака: капитални инвестиции
Економија

Сугарески: Капиталните инвестиции ќе се засилат во мај и јуни

пред 4 недели
Економија

ЦЕА: Раст на економијата и до пет проценти ако во изминатите 10 години се реализираа капиталните расходи

пред 6 мес.
податоци од денеска јавно достапни

Кој колку потрошил за капитални расходи: Институции со 0%, Владата под 4%, Агенцијата за разузнавање дури 98%

пред 7 мес.
според министерот се се гради со забрзана динамика

Сугарески: Реализирани 71 процент од инвестициите во гасификацијата и 59 проценти кај патиштата

пред 8 мес.
Премиерот за критиките за ребалансот

Заев: Веруваме дека со намалувањето на капиталните инвестиции правиме одлична релокација

пред 9 мес.
патишта, водоводни и канализациски мрежи, пазари..

Со пари од Програмата за рурален развој ќе се реализираат проекти во општините

пред 9 мес.
Економија

Анѓушев: Намалените 50 милиони евра од капиталните инвестиции ќе се инвестираат во човечки капитал

пред 9 мес.
за седум месеци потрошени само четвртина од парите за капитални проекти

Сугарески се фали дека неговиот ресор има одлична реализација на капитални инвестиции

пред 9 мес.
Економија

Арсовска: Добро е да има капитални инфраструктурни проекти, но не ни треба дополнително задолжување

пред 10 мес.
Пари за капитални инвестиции не се трошат, а задолжувањата растат, обвинува опозицијата

Мицкоски: Заев со неинвестирани 500 милиони евра, ќе потплаќа гласачи

пред 10 мес.
и лани прогнозата беше иста, а реализацијата различна

До крајот на годината се очекува реализација на капиталните инвестиции над 80 отсто

пред 10 мес.
оптимизам наспроти реалност

Капиталните инвестиции се турни ме да кинисам

пред 10 мес.
Економија

Сугарески: Ќе има зголемена реализација на капиталните инвестиции

пред 11 месец
Економија

Според Сугарески, реализацијата на капиталните инвестиции е одлична

пред 11 месец
Ќе биде ли готов автопатот до 2021 година

Има проблеми со финансирањето на изградбата на Охрид-Кичево

пред 11 месец
Економија

Капиталните расходи потфрлаат: За првите 5 месеци потрошени само 13,74 %

пред 12 мес.
Министерот се пофали на фејсбук

Сугаревски: Во ресорот “транспорт и врски“ има одлична реализација на капиталните инвестиции

пред 12 мес.
Најава на министерот за транспорт и врски

Сугарески: Роковите се запазуваат, очекувам комплетна реализација на капиталните инвестиции

пред 1 година
Економија

Заев најави голема реализација на капиталните инвестиции

пред 1 година
Економија

Мицкоски: Економскиот тим на владата е најнеуспешниот во нашата историја

пред 1 година