Ознака: извоз
Економија

Мизо: Од успешните политики на државата ќе зависи дали ќе има прилив или одлив на инвестиции во автомобилската индустрија

пред 1 месец
Економија

Извозот во првите седум месеци со пад од 21,4 отсто

пред 2 мес.
статистика

Драматичен пад на извозот од 27, 4 отсто во првите пет месеци годинава

пред 4 мес.
податоци од државен завод за статистика

Драстичен пад на извозот од 23,8 отсто во првите четири месеци

пред 5 мес.
Економија

Црно и се пишува на македонската економија

пред 5 мес.
Економија

Се извезе македонско јагнешко во Јордан со карго транспорт

пред 6 мес.
податоци од државен завод за статистика

Во првиот квартал извозот намален за 10,8 проценти, увозот за 6,3

пред 6 мес.
анкета на стопанската комора

Фирмите очекуваат пад на производството, извозот и прометот

пред 6 мес.
Економија

Пад на извозот во првите два месеци од годинава во однос на лани

пред 7 мес.
Економија

Извозот во јануари со раст од седум отсто

пред 8 мес.
Економија

Македонски вина промовирани во Швајцарија

пред 12 мес.
Економија

Трговската размена зголемена

пред 12 мес.
трговската војна пред самиот крај

Кои се најтргуваните стоки меѓу САД и Кина?

пред 1 година
извештај на „евростат“

Германија и Италија најголеми производители на кафе

пред 1 година
Економија

Нема штета од забраната за извоз на компири и мед на Косово, тврди Бектеши

пред 1 година
Свет

Опасна болест ги нападна бананите, пазарот загрозен

пред 1 година
незрели политичари од двете земји носат незрели одлуки

До кога Косово и Македонија ќе си играат мајтап со мерки и контрамерки?!

пред 1 година
странските компании во зоните со најголемо учество во извозот

Раст на извозот од 14,1 отсто во првото полугодие

пред 1 година
штетите ќе бидат уште поголеми

За осум месеци Србија загубила 260 милиони евра поради царините на Косово

пред 1 година
Економија

Извозниците бараат поголема финансиска поддршка од државата за саемски учества на компаниите

пред 1 година