Ознака: индустрија
Економија

Двете најважни гранки во македонската економија бележат сериозни удари

пред 2 години
Економија

Индустриското производство во септември со пад од 3,9 отсто, од почетокот на годината 12,1 отсто

пред 2 години
Економија

Во јули пад од 9,5 проценти на индустриското производство на месечно ниво

пред 2 години
Економија

Прометот во индустријата во април намален за 50,8 отсто во однос април лани

пред 2 години
Економија

Во март годинава пад во индустријата и трговијата, раст во градежништвото

пред 2 години
Економија

Намален за 3,2 проценти бројот на работници во индустријата во февруари

пред 2 години
според државниот завод за статистика

Преработувачката индустрија со поповолни очекувања за наредните три месеци

пред 3 години
според статистика

Намален бројот на работници во индустријата

пред 3 години
паника во автомобилската индустрија

Авто-компаниите од Индија масовно отпуштаат работници поради слабата продажба

пред 3 години
Економија

Станете ИТ инженер- постојано има недостиг на кадар и конкурентни плати

пред 4 години
Економија

Зголемен прометот во индустријата

пред 4 години
и без исполнети цели

Боинг и Ербас испорачале рекорден број авиони во 2018

пред 4 години
Државен завод за статистика

Индустриското производство годинава со раст од 5,2 отсто, во октомври растот 6,4 отсто

пред 4 години