Болеста на кралот Чарлс можела да се предвиди на неговата инаугурација, пишуваат британските медиуми.Конкретно, кога кралот давал заклетва се појавила некое црно чудовиште налик на ѓавол, со капуљача и наметка.

Тоа според Британците е знак за болест што и се случи. Кралот објави дека боледува од рак но оти е откриен во рана фаза и се надева на брза рехабилитација и оздравување.