На социјалните мрежи се појавија фотографии од толку бил нормален животот во Авганистан во седумдесеттите години од минатиот век.

Децата, и машки и женски нормално оделе на училиште, секој може да се шета каде сака, жените терале мода а за носење хиџаб или бурка не станувало ни збор.

Потоа дојдоа муџахедините, па талибанците и на крајот „демократијата“.