Новиот претседател на Украина рече дека неговиот претходник , Петро Порошенко наликува на турист , кој краде папучи и крпи од хотел во Египет пред да го напушти.

Во обраќањето на Зеленски , кое го пренесуваше телевизијата ,,News One”, Зеленски рече дека Порошенко делува само според своите интереси .

Тој го обвини досегашниот претседател дека активно се занимава со промена на кадрите во украинските владеачки кругови , се обуидува да именува свој шеф на Националниот совет за радиодифузија, судии во Врховниот суд , а доделува и генералски титули.