Низ цела Франција , а особено масовно во Париз почнаа протестите на ,,Жолтите Елеци “ ; кои протестираат деветти викенд по ред.

Најмасовни се протестите во близина на местото на експлозијата , во центарот на Париз , каде што се распоредени околу 8 000 полицајци и припадници на специјалните сили.