Во Италија во последните 24 часа регистрирани се 420 смртни случаи од последиците на корона вирусот, а тоа е значителен пораст од претходниот ден кога имаше 299 починати.

Што се однесува до новозаболените, Италија бележи опаѓање во последните 24 часа, кога се регистрирани 8.561 нов случаи со корона вирус, додека во неделата имаше 11.629, пренесе Ројтерс.