Венецуелската војска подготвена да го брани Мадуро (ВИДЕО)

Во екот на политичката криза која владее во земјата, претседателот на Венецуела Николас Мадуро свика голема воена вежба наречена Angosture 2019.

Венецуела има една од насилните армии во Јужна Америка.Во арсеналот се наоѓаат руски ловци и тенкови како и современа морнарица.

Погледнете како изгледа венецуелската војска.