Пробниот пилот Магомед Толбољев ги откри тајните на еден од најдобрите авиони-ловци, популарниот Сухој од петтата генерација.

Ниу еден авион до сега не му успеало да ја достигне суперсоничната брзина од 1.600 километри без дополнително согорување, но „SU-57“ тоа го постигнува со обичен начин на работа.

Овој авион достигнува максимална брзина од 2.600 километри на час а може да лета на висина од 20.000 метри.

SU-57“ е невидлив за радарите, има софистицирана електронска опрема и може без прекин да лета дури шест часа.

Погледнете го овој руски ѕвер.