Руските специјалци ликвидираа терорист кој бил член на меѓународна група. Планирал да постави експозивни направи во Самарската област на места каде што се собираат голем број луѓе.

Полицијата добила информација дека терористот се наоѓа во куќа во селото Јекатериновки. Кога се приближиле прво ја околиле куќата и го натерале да го спушти оружјето, но тој фрлил рачна бомба.

Кога специјалците виделе дека нема намера да се предаде отвориле оган и го ликвидирале за неколку секунди.

Погледнете.