Поранешниот комесар за проширување Јоханес Хан викендов правеше свадба во родната Австрија. Новата госпоѓа Хан е Сузане Риес која исто како него е политичарка. Кога ќе се погледне нејзината биографија се доаѓа до интересни информации. Таа во моментов раководи позната градежна фирма „Вистенрот“, а е поранешен вицеканцелар на Австрија.

Но, еден податок е особено значаен. Сузане била лидер на Партијата на слободата на Австрија (ФПО). Оваа партија долги години беше раководена од Герг Хајдер, нацистички политичар кој загина под сомнителни околности во сообраќајна несреќа во 2008 година.