Дури и на најиздржливиот руски тенк може да му се случи да заглави среде мочуриште. Токму тоа му се случи на славниот Т-90 кој беше заглавен во кал. Напомош мораше да дојдат дополнителни воени сили за да го извадат.

Тенкот не можеше да мрдне ни напред ни назад и безуспешно раринкуваше во водата. Напомош мораше да дојде друг тенк и со сајли да го извлече.

Погледнете.