Немирите во Белорусија по одржаните претседателски избори се интензивираат. Откако актуелниот претседател Александар Лукашенко обезбеди уште еден мандат на улиците се собраа илјадници незадоволни граѓани да протестираат.

Но, според начинот на кој го прават и според сценографијата, ова многу наликува на позната „Шарена револуција“ во Македонија од пред четири години и претходно во Србија.

Погледнете ги снимките и оценете сами.