Рускиот претседател Владимир Путин не ја пропушти можности за својата омилена активност, а тоа е мозењето на мотоцикл.Тој со своите пријатели од ноќните волци“ заминаа за Крим. Иако формално Крим припаѓа на Русија, Украинците негодуваат што Путин дојде кај нив.

Дополнително, за да покаже кој е „газда“ Путин се прошета со мотор „урал“ со количка во друштво на лидерот на Крим Сергеј Аксјонов.