Рускиот претседател утре треба да се сретне со лидерите на Азербејџан, Индија и Турција. Путин слета со авион во Самарканд а онашто падна во очи дека дека тој се држи настрана од сите и не се ракува со никого, што некои го припишуваат на неговиот страв од зараза.

Се виде и дека обезбедувањето на претседателот е подготвено да реагира во случај некој да сака да му подаде рака на Путин.