Претприемачите од регионот Венето во Италија  ги кинат сметките за енергија:

„Не плаќаме! Венето е срцето на италијанската индустрија што чука. Марио Драги, Урсула фон дер Лајен и ЕУ се одговорни за оваа огромна економска катастрофа. Ќе биде многу жешка есен во Европа и пошироко.