На денешната парада по повод Денот на победа над фашизмот во Москва беше забележително дека луѓето од опкружувањето на претседателот Владимир Путин не се одвојуваа од познатиот куфер, попознат како нуклеарен. Овој Путин го носин насекаде и секогаш е во рацете на луѓето од неговиот најтесен круг на доверба.

Куферот на Путин не е единствениот, има три идентични што ги носат највисоките функционери на Русија, а додека претседателот е секогаш кај него не секогаш на јавноста и е познато каде се другите двајца.

Куферот е секогаш под 24/7 надзор, може да се отвори само со помош на строго чувана, персонализирана шифра.