Рускиот претседател Владимир Путин проговори за санкциите кои ЕУ со години ги има кон Русија и оти тие ги зајакнале руската економија.

Благодарам на ЕУ за санцкиите во земјоделството. Прво стравувам но вкупниот ефект е повеќе од добар. Извозот на наша храна надмина 25 милијарди долари. Сакам да им се заблагодарам на нашите земјоделци. Направија одлична работа-објасни Путин.