Полицијата во Дубаи секогаш била напред кога станува збор за технологијата која ја користат нивните припадници.

Најновиот изум се летечките мотоцикли кои ќе ги бркаат криминалците иако мора да се признае дека нив и ги нема многу на Блискиот Исток.

„Hoverbike“  се полни два часа а возењето трае 25 минути. Развива брзина од 96 километри на час.Цената-вистинска ситница, 150.000 долари.