Русите ја модернизираа верзијата на легендарниот тенк Т-72.  Во новата верзија „ Tenk T-72B3“  има нишани nišani “Sosna U“ i 1A40-4, систем за следење на цели, радио станица, софтверски систем топ, 2A46M-5-01  и засилен мотор.

Со еден збор, за овој тенк нема одбрана.