Сигурно сте се запрашале на која начин полицијата низ Европа ги открива големите пратки дрога кои секојдневно се шверцуваат. Заслуга за тоа има белгискиот овчар Малионоа.

Малиноата важи за едно од најинтелегентините кучиња кои покрај наркотици, можат да намиририсаат експлозиви и лекови.

Ова куче има сурови тренинзи и кога е во погон ја гледа само метата и инструкциите на тренерот.

Погледнете