ФБИ објави нови документи за бегството на Хитлер во Аргентина на крајот на Втората светска војна
Според ФБИ, досега таа инфрмација била сметана за нерелемантна но оти не е докрај невозможно.

Дополнително ќе бидат испитани сите можни теории дека Хитлер го чекала подморница во Шпанија откаде биле префрлен во Аргентина.Досието е со дата од 21 септември 1945 година.