Украински војник за влакно ја избегнал смртта кога бил застрелан низ шлемот, но за чудо преживеали покрај тоа што на шлемот биле видливи две дупки, една за влез и една за излез.

Во шокантните фотографии објавени на социјалните мрежи, на предната страна на кацигата на војникот се гледа дупка од куршум пред да се заврти и да покаже каде излегол куршумот од другата страна.

Куршумот поминал и низ тврдиот и мекиот слој на кацигата на Украинецот, туркајќи го внатрешниот материјал надвор.