Благодарение на донациите од Доха и богатството што го собра како лидер на Хамас, Исмаел Ханије и неговите деца денес уживаат во луксуз и привилегии
Тој потрошил четири милиони долари на плажа на плажа во Газа во близина на бегалскиот камп Шати каде што израснал.

Наводно плацот го регистрирал на име на неговиот зет. Оттогаш купил неколку станови, вили и згради во Појасот Газа, регистрирани на имињата на некои од неговите 13 деца.

Еден од синовите на лидерот на Хамас Исмаил Ханија живее во луксузен хотелски апартман во Катар. Ханија вреди повеќе од четири милијарди долари.

Лидерите на Хамас живеат во луксуз, додека многу од над два милиони жители на Појасот Газа живеат во огромна сиромаштија.