Во Кина наголемо се гради најголемиот аеродром во светот кој е вистинско архитектонско чудо. Се наоѓа на 46 километри од Пекинг е пробните летови веќе почнаа да се изведуваат.

Се простира на површина од 700.000 квадратни метри, односно на околу 100 фудбалски игралишта.

Направен е во облик на морска ѕвезда и ќе опслужува 620.000 летови годишно.