Руските специјалци се познати како едни од најпрецизните. Нивните тренинзи се строги и само најпрецизните можат да ги минат строгите обуки.

Главен тренер по пукање е прекрасната која е инструктор по прецизно стрелаштво. Таа веќе шест години ја работи оваа работа и тврди дека секого може за два часа да го научи да пука од сите оружја.

За оние кои не се дел од руските сили, Ана држи и приватни часови кои чинат од 40 до 300 евра.