80 отсто од Киев остана без вода. На социјалните мрежи кружат видеа како ѓраѓаните чекаат ред за вода од цистерни

Шефот на регионот Киев, Алексиј Кулеба, повика да се подготват за подолг прекин и на електричната енергија. Дњепропетровск и Павлоград, како резултат на експлозиите сериозно се оштетени објектите на електричната мрежа.