Израелците прават „паметен тенк“: Ќе се управува на далечинско и ќе обавува најопасни операции.

Посадата ќе носи шлем како што имаат пилотиите од авионите „Ф-35“ но ќе може да војува и без посада внатре. Ќе имаат преглед на состојбата на терен од 360 степени преку бројни сензори а војниците ќе имаат „Iron viziоn“ екран пред себе.

Сериското производство би можело да почне за неколку години а прва ќе го сефтоса израелската војска.