Новиот противвоздушен ирански систем  може да открие цели на 150 километри. Системот е способен да ги открие различните цели, вклучително и воени авиони и беспилотни летала, во круг од 150 километри и да ги следи на 120 километри, изјави Хамат.

Исто така, може да  открие слаби мети во во радиус од 85 километри и да се подготви за уништување на целиза помалку од пет минути. Системот е веќе во функција на војска на Иран.