Хирургот Џереми Корнел од Тексас е уапен поради кражба на тестиси од пациенти.Тој за време на операциите им вадел по еден тестис на десетина пациенти.Тие најчесто имале зафат на бешиката или бубрезите но останувале и без тестисот.

ФБИ спровела истрага и утврдиле дека при крај на операциите ги терал сестрите да ја напуштат салата или ги праќал да земат некој лек.За тоа време им го вадел тестисот на пациентите.
Истражителите на ФБИ на барање на оштетените во дворот на хирургот нашле во тегли десетина тестиси кои биле подготвени за продажба.